Cottover

CottoVer Collection –vaatteet valmistetaan ajatellen ihmistä ja ympäristöä. Vaatteet ovat Joutsenmerkki, GOTS- ja Öko Tex –sertifioituja. Käytämme ainoastaan 100% luomu- ja Reilun kaupan puuvillaa. Kun valitset profiilivaatteesi CottoVerilta, osallistut pyrkimyksiimme luoda ympäristöä säästävää tekstiiliteollisuutta Bangladeshissä. Tämä vaikuttaa miljoonien ihmisten elämään yhdessä maailman köyhimmistä maista.

MIKSI VALITSISIT YMPÄRISTÖMERKIN?

Ympäristömerkintä auttaa asiakkaita tekemään valintoja, jotka saastuttavat ympäristöä mahdollisimman vähän. Sertifioitu tuote täyttää organisaation antamat asiaankuuluvat kriteerit ja on riippumattomasti vahvistettu. CottoVer on valinnut ympäristömerkit, jotka yhdessä kattavat sekä laadun, terveyden, ympäristön että työolot.

 

SILLÄ ON VÄLIÄ MINKÄLAISIA VAATTEITA OSTAT!

Vaatteemme ovat tehokkaita sanansaattajia ja kertovat paljon siitä keitä me olemme. Siksi profiilivaatteet kannattaa valita huolella. Se mitä valitset lähimmäksi kehoasi vaikuttaa paljon ympäristöön, terveyteesi ja ihmisten työoloihin. CottoVer-vaatteet valmistetaan alusta loppuun kestävää kehitystä ajatellen. Tästä syystä vaatteet on merkitty Joutsen-, GOTS- ja Öko Tex -merkeillä. Käytämme ainoastaan 100%:sta luomu- ja Reilun kaupan puuvillaa. Yhdessä teemme muutoksen – Kiitos että valitsit CottoVerin! Mitä tulee erinomaisiin profiilituotteisiin, suurella väripaletilla ja ympäristöystävällisellä asenteella, ei kenelläkään muulla ole niin paljon mistä valita.

 Cottover

 

DESIGNED IN SWEDEN – MADE IN BANGLADESH

Bangladesh on yksi maailman isoimmista vaatteiden ja tekstiilien valmistajista. Tekstiiliteollisuus tuo noin 80% maan vientituloista ja on keskeisessä roolissa maan talouskehityksessä. Tekstiiliteollisuus työllistää noin 3,5 miljoonaa henkilöä.

Valitessasi Bangladeshissä valmistetun tuotteen, joka on valmistettu ihmisiä ja ympäristöä ajatellen autat vaateiden valmistajia kiinnostumaan investoimaan ympäristöystävällisiin käytäntöihin ja parantamaan työoloja. Näin voimme edistää kestävää kehitystä.

 

 

VALMISTUSKETJU

Puuvilla tulee kahdelta Reilun kaupan viljelijältä Intiasta. Puuvilla on ekologista eikä siinä ole käytetty kemiallisia tuholaismyrkkyjä. Kun puuvilla kuljetetaan viljelijältä seuraavalle toimittajalle sen mukana seuraa tarkistuksen tehneen tahon erityinen todistus, joka auttaa meitä seuraamaan puuvillan valmistuksen kaikkia vaiheita. Siksi voimme olla varmoja että vaatteet todella on valmistettu luomupuuvillasta ja toimittajat ovat valtuutettuja.

Puhdistettu puuvilla kuljetetaan kehräämöön, joka valmistaa langoista kangasta. Olemme toimineet yhteistyössä kahden intialaisen kehräämön kanssa. Polyesterikuitu, jota käytetään muutamassa mallissa on valmistettu GRS-standardien mukaan kierrätetystä materiaalista.

Valmis kangas toimitetaan vaatevalmistajalle Bangladeshiin missä kankaat värjätään ja vaatteet valmistetaan. Kemikaalit, joita näissä prosesseissa käytetään, on perusteellisesti dokumentoitu ja niiden on täytettävä sekä GOTS.in että Joutsenmerkin vaatimukset. Kaikki toimittajat ketjussa kontroloidaan vuosittain GOTS:in puolesta.

Kun vaate on valmis toimitetaan se Bangladeshistä Ruotsiin.